De shopper verleiden

Onder shoppers verstaan we diegenen die op het punt staan om boodschappen te gaan doen of dat al aan het doen zijn en voor het schap staan. Om daar te winnen van je concurrenten, moet je weten waar, wanneer en hoe je de shopper verleidt.

Wij weten wie de shopper is, wat hem/haar beweegt en wat de voorkeuren zijn. We bieden inzicht in de volledige consumer journey en hoe het aankoopproces (‘path-to-purchase’) heeft plaats gevonden. We laten zien wanneer de aankoopbeslissing precies genomen wordt, welke factoren en informatiebronnen daarin een rol spelen en welke daarvan de meeste impact hebben.
Shoppers weten soms van tevoren al welk merk ze gaan kopen, of ze beslissen dit pas in de winkel. Deze keuze heeft invloed op hoe en wanneer de shopper te verleiden is. Wij laten dat zien.

Vervolgens tonen we welk Point Of Sale-materiaal of schappenplan het meest effectief is en we helpen bij creëren van de voorwaarden om effectieve activaties te verzinnen. Dit kunnen ook online-oplossingen zijn, want daar bevindt de shopper zich steeds vaker. We doen dit tijdens onze Shopper Sudoku workshop.

"We brengen alle factoren die van invloed zijn op het shoppergedrag helder in kaart"

Kortom, we brengen alle factoren die van invloed zijn op het shoppergedrag helder in kaart. Zo helpen we om altijd de juiste communicatiemix samen te stellen, of het nu pre-store of in-store is, offline of online. Het uitgangspunt is altijd de triple-win: de shopper, de retailer en jijzelf!

Ipsos heeft ruime ervaring in merk-, communicatie- en shopperonderzoek en beschikt over een breed scala aan zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksoplossingen. Zo maken we onder meer gebruik van tools als 'in-home', 'shop alongs' en innnovaties als Google Glass. Dagelijks staan we stil bij de betekenis van merken voor de consument en komen we erachter wat hem of haar beweegt.

Oplossingen

Ipsos Nederland artikel delen via social media